Tineri voluntari ai Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, colindând vârstnicii instituționalizați din Municipiul Iași

09 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, reprezentanți ai Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, și tineri voluntari, studenți la Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice din Iași, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială, au plecat la colindat, vestind Nașterea Domnului Hristos, la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice ”Sf. Parascheva”, din cadrul DGASPC Iași.

Tinerii studenți ai Anului III Asistență Socială, de la Universitatea A. I. Cuza din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice, au plecat la colindat alături de unii angajați ai asociației de la Hârja și Pr. Ilarion Mâță, coordonatorul seminarului dela cursul de Asistență Socială a Persoanelor Vârstnice, oferind posibilitatea viitorilor asistenți sociali să interacționeze direct cu această categorie de beneficiri, oferindu-le  în dar colindele tradiționale,fructe, dulciuri și felicitări confecționate de studenți. Acești studenți au devenit voluntari încă din vara anului trecut, ei realizând stagiul de practică în cadrul Centrului social - medical pentru persoane vârstnice de la Hârja.

Vizita a fost impresionantă, mai ales pentru vârstnicii imobilizați, bucuria fiind pronunțată și de emoția pe care studenții au transmis-o prin colinde, frumos și duios interpretate de acești  viitori misionari, studenți cu o mare aplecare spre filantropie și fapta cea bună, izvorâtă din sufletele lor curate și sensibile la problemele persoanelor aflate în suferință.