Tineri ortodocși, în slujba semenilor aflați în nevoie din cadrul Asociației ”Sf.Voievod Ștefan cel mare - Hârja”

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la solicitarea comunității de creștini ortodocși din Matca, județul Galați, s-au pus bazele unui parteneriat social între  Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și binecunoscuta comunitate de frați creștin-ortodocși de la Oastea Domnului din Matca.

După Sf. Liturghie, Pr. Paroh Ilie Voicu, a prezentat disponibilitatea întregii comunități de a sprijini cu legume asociația de la Hârja  și celelalte centrele sociale din cadrul eparhiei Romanului și Bacăului. Credincioșii participanți au manifestat interesul de a colecta legume în acest sens și a le distribui gratuit beneficiarilor centrelor de îngrijire.

După-amiză, tinerii din comunitatea ortodoxă a Asociației ”Oastea Domnului” au invitat pe Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației, să participe la școala duminicală, acolo unde a prezentat programul de tabără creștină dedicat acestor tinerilor, organizat de asociație în cadrul complexului social – medical de la Hârja.

”Am regasit foarte multă disponibilitate din partea întregii comunități de la Matca. Oameni harnici și darnici, cu multă dragoste față de oamenii aflați în dificultate, în frunte cu păstorul lor sufletesc, au răspuns pozitiv la solicitarea unui sprijin material, constând în legume necesare atât centrelor sociale de la Hârja, cât și celorlalte instituții filantropice din eparhia noastră. Un aspect important a fost cooptarea mai multor creștini ortodocși în proiectul de construcție a unor sere de legume la Hârja și în alte locuri similare de pe cuprinsul eparhiei, în funcție de timpul disponibil al acestor persoane voluntare. Cu ajutorul mai multor creștini ortodocși din Asociația ”Oastea Domnului” am ridicat o seră de legume în gospodăria asociației de la Hârja, proiect pe care îl vom extinde anul acesta. Aceste persoane s-au implicat volunatar pe parcursul mai multor luni, în ridicarea, dotarea solarului și plantarea răsadurilor. După-amiză am întâlnit tineri ce doresc să se angajeze în muncă voluntară și misiune creștină printre beneficiarii centrelor noastre. Le-am propus serii de tabere de câte 20 de tineri liceeni, ce se vor implica în activități care se vor derula la Hârja, având scopul împlinirii misiunii creștine de a sprijini oamenii greu încercați, așa cum ne învăță Mântuitorul Hristos în Evanghelia citită la Sf. Liturghie, filantropia și iubirea de semeni devenind practic criteriile fundamentale ale mântuirii”, a afirmat pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.