Târg caritabil – Pro Vita- organizat de Asociația „Sfânta Anastasia Romana”

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna a organizat în zilele de 29 februarie-1 martie un târg caritabil de mărțișoare și prăjituri. Acest eveniment a avut un caracter Pro Vita.

Au fost mobilizate astfel toate resursele din comunitate, începând cu tinerii Centrului de zi pentru copii “Anastasia”, elevi din școlile orașului, centrele de recuperare din comunitate aparținând DGASPC Bacău, Voluntari ai Asociației, precum și o cofetărie din oraș.

Toate mărțișoarele handmade confecționate, alături de felicitările de primăvară, precum și de prăjiturile și dulciurile pregătite au fost expuse la un stand din centrul orașului în aceste două zile, precum și la Biserica „Sfinții Voievozi” aparținând Parohiei „Sfântul Ioan”, în cadrul căreia Asociația a luat naștere. Banii strânși din acest târg caritabil vor fi folosiți tot în luna martie, luna pentru viață, în activități de tip Pro Vita ajutând astfel mămici în criză de sarcină, copii nou născuți cu diverse probleme, dar și pentru a oferi daruri mămicilor însărcinate din comunitate, mămici care aleg viața și o poartă în pântece.

Acest târg se află la prima ediție, însă s-a bucurat de un real interes și apreciere în comunitate, fiind vizitat în cele două zile de mulți copii, tineri sau părinți care au avut nevoie de mărțișoare sau pur și simplu au ales să susțină o cauză nobilă chiar dacă nu au cumpărat mărțișoare și doar au gustat din dulciurile pregătite.

 

Pr. Silviu Butucaru – Președinte Asociația „Sfânta Anastasia Romana”