Taina Sf.Maslu și conferință duhovnicească dedicată tinerilor, la Biserica „Precista” din Bacău

13 August 2016

Săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și conferința duhovnicească au continuat ”Zilele Parohiei Precista” din municipiul Bacău.

 

    Evenimentul cultural-duhovnicesc, “Zilele Parohiei Precista din Bacău”, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a continuat în ziua de vineri, 12 august 2016, când, începând cu ora 18.00, la ctitoria mușatină din inima Bacăului, în prezența unui număr mare de credincioși, s-a oficiat Taina Sf. Maslu de către un sobor de 30 de părinți slujitori ai altarelor din Protopopiatul Bacău, sub protia părintelui arhim. Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei arhiepiscopale „Sf.Parascheva” din Roman.

După săvârșirea sfintei taine și citirea rugăciunilor de dezlegare pentru cei bolnavi sufletește și trupește, părintele Andrei Ioniță a susținut conferința „Maica Domnului-model pentru tinerii de azi”, spunând printre altele:

      “Tienerii, în ziua de astăzi trebuie să trăiască o viață frumoasă, în rezonanță cu viața bisericii. Preotul, ca păstor sufletesc are datoria să îi primească pe tineri cu dragoste și înțelegere, să se facă auzit, folosindu-se de o pastorație potrivită, pentru ca ei să poată crește duhovnicește. Sfințenia vieții ar trebui să fie țelul suprem al tuturor, așa cum a fost și pentru Maica Domnului. Ea este numită „biserică vie”, pentru că a ținut dumnezeirea în pântecele ei cel pururea fecioresc. De aceea și tinerii sunt chemați să devină biserici, luând-o ca model pe Maica Domnului”.

     În încheierea conferinței, Părintele Paroh Constantin Tomozei a mulțumit părintelui conferențiar, precum și tuturor celor prezenți.

(Pr. Constantin Gherasim)