Taina Sfântului Maslu și activitate catehetică interactivă în Parohia Leorda

În data de 26 iunie 2024, la Parohia Leorda, Protopopiatul Moinești, au fost săvârșite slujba Aghesmei și Taina Sfântului Maslu pentru alinarea celor aflați în impas, dar și pentru a fi în solidaritate cu familiile care au membri în spitale sau în suferință îndelungată. 

După săvârșirea slujbelor, seara a continuat în Biserica „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie” printr-un moment catehetic pregătit pentru această întâlnire duhovnicească.

Tema generală a fost ,,Biserica, spațiu al libertății și al sănătății sufletești și trupești”, iar Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava a fost adus în mijlocul credincioșilor, prezentându-se viața sa și minunile întâmplate și mărturisite de cei care au primit tămăduiri prin mijlocirea Sfântului, precum și prin însușirea Tainelor Spovedaniei, Împărtășaniei și Maslului.

Modul de prezentare a fost unul interactiv. Preoții Codrin Laslău, Alexie Huian și Costin Milon au intervenit atât în expunere, cât și în adăugarea sfaturilor, clarificărilor de ordin practic, liturgic, canonic. A fost o activitate bazată pe colaborare, iar enoriașii au fost invitați la dialog.

La sfârșit, credincioșii prezenți au întocmit o listă cu ,,medicamente sufletești", pentru a fi ingrediente de folosit pe parcursul zilelor și pentru un echilibru care să aducă beneficii și asupra sănătății trupești.