Taina Sfântului Maslu oficiată de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, pe Meteora Bacăului

11 Martie 2017

Credincioșii băcăuani au venit, pe o vreme nu tocmai prielnică, pentru a se ruga împreună cu IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe Meteora Bacăului, la metocul chiriarhal de la Valea Budului din comuna Mărgineni, Protopopiatul Bacău.

În vinerea dinaintea celei de a doua duminici din Postul Paştelui, dedicate memoriei Sfântului Grigorie Palama, marele mistic bizantin din secolul al XIV-lea, la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, sub protia IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, un sobor de preoți băcăuani și nu numai, s-a rugat pentru credincioșii bolnavi sufletește și trupește prezenți la Taina Sfântului Maslu, oficiată în această dinamică oază de spiritualitate.

Ierarhul, în cuvântul de învățătură rostit, a îndemnat credincioșii să fie receptivi la mesajul mântuitor al bisericii și la ascultarea de duhovnici, mai ales în aceste zile de post și iertare spre așteptarea Învierii Domnului Hristos.

Arhipăstorul a făcut o legătură între Sfântul Grigorie Palama și Sf. Simeon Noul Teolog, care anul acesta sunt serbați pe 12 martie. Totodată a afirmat că teologia pe care a făcut-o Grigorie Palama, fiind una a iubirii și a luminii, axată pe rugăciunea inimii, nu este altceva decât o prelungire a teologiei Sfântului Simeon Noul Teolog.

La finalul slujbei au fost citite și rugăciuni speciale de dezlegare pentru credincioșii prezenți.

Rugăciunile Sfântului Maslu sunt asemenea unei lumini taborice, aici pe colina Meteorei”, a conchis Ierarhul.

Parohiile participante la Taina Sfântului Maslu au fost Parohia Șerbănești și Parohia Letea Veche. Acestea au fost reprezentate de mulțime de credincioși însoțiți de preoții parohi și preoții slujitori care au oferit Părintelui Arhiepiscop Ioachim câte un buchet de flori, ca semn al ascultării și al prețuirii duhovnicești.

(Pr. Daniel Marari)