Taina Sfântului Maslu, la Spitalul Polimed de la Podu Turcului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, marți, 6 februarie, la Spitalul Polimed, de la Podu Turcului, a fost oficiată slujba Agheasmei și Taina Sfântului Maslu de către preoții din parohiile Cercului pastoral nr. 6 "Pr. Enache Herescu", sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș.

În contextul "Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor" și al "Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți", dar și în cinstea zilei de 4 februarie, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, preoții, alături de persoanele suferinde și cadrele medicale din acest loc, s-au unit în rugăciune pentru ca Dumnezeu să ofere vindecare celor care se află în neputințe sufletești și trupești.

La finalul momentului de rugăciune, protoiereul locului a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și le-a vorbit despre importanța participării creștinului la Taina Vindecării:

"Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-am învrednicit astăzi să participăm la această Sfântă Taină a Bisericii prin care chemăm Harul Duhului Sfânt asupra noastră, a tuturor, și asupra acestui untdelemn care a devenit sfințitor, vindecător pentru cei care cu credință se vor unge sau chiar vor gusta din el și pentru cei care își pun nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. Această Sfântă Taină este instituită în Biserica noastră pentru noi cei care suntem bolnavi, atât sufletește cât și trupește, este vindecătoare, așa cum spune și Apostolul Iacov: De este cineva bolnav între voi, să cheme preoții bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Deci atunci când avem rugăciune stăruitoare și credință puternică, primim vindecare de neputințele noastre. Vindecarea trupului nu poate veni fără vindecarea sufletului, pentru că noi nu suntem doar trupuri; suntem suflet și trup, sufletul reprezentând Chipul lui Dumnezeu din noi și acesta este bolnav din cauza păcatelor și a patimilor care strică sufletul nostru. De aceea avem nevoie de Harul lui Dumnezeu, de doctoria aceasta pe care doar Dumnezeu ne-o poate oferi și anume, vindecarea Sa dumnezeiască!"

Totodată, părintele protoiereu a mulțumit doamnei dr. Nedelcu Mihaela, manager al Spitalului Polimed, pentru primire și ospitalitate, dar și pentru frumoasa colaborare pe care Protoieria Sascut o are mereu cu această instituție.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru