Tabără la Costinești pentru copiii premianți din Parohia Fundoaia

În perioada 14-18 septembrie 2021, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, copiii cu rezultate foarte bune la învățătură din Parohia Fundoaia, Protoieria Sascut, au beneficiat de o tabără gratuită în stațiunea Costinești. 

Această excursie, organizată prin grija părintelui paroh Iftenie Mihăiță, a fost oferită de o familie binecredincioasă din parohie (Aloman Radu, Elena și Andreea), care au oferit tinerilor tot ceea ce a fost necesar pentru ca ei să se poată bucura pe deplin de fiecare moment petrecut la malul mării.

De asemenea, împreună cu această parohie au fost prezente alte două, o parohie din Mărășești și alta din județul Prahova. 

Programul acestor zile a fost foarte bine structurat, urmărindu-se îmbinarea dintre util și plăcut. Astfel, s-au desfășurat activități sportive pe nisip și diverse jocuri, precum și cateheze prezentate la Mănăstirea “Sfânta Elena de la Mare”, iar programul s-a încheiat în ultima zi cu un concurs ce a presupus 3 probe: dans, cântec religios și un moment vesel, competiție în care Parohia Fundoaia a ieșit câștigătoare. Toți copiii au primit pachete cu dulciuri și ghiozdane școlare complet echipate.

Deosebit de important este faptul că toată această activitate a fost organizată respectând normele sanitare și de protecție ale perioadei pandemice, cu acordul scris al părinților, acordul medicului de familie al fiecăruia, copiii fiind învoiți totodată în scris de către părinți de la orele de curs.

(Apostu Alexandru, asistent social)