Tabără de vară în Parohia Poiana II – Dărmănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, în Parohia Poiana II – Dărmănești, s-au desfășurat evenimentele caracteristice vacanței de vară, care sunt anul acesta, la a III-a ediție. Acestea au debutat cu programul „40 de seri în rugăciune” ce s-a desfășurat în perioada 29 mai – 21 iulie 2023 și în cadrul căruia părintele paroh Irinel Călin, împreună cu doamna preoteasă Roxana-Maria Călin, în fiecare seară de luni până vineri, au fost prezenți în biserică în mijlocul copiilor, unde împreună au înălțat rugăciuni lui Dumnezeu. Programul de fiecare seară a cuprins citirea unei catisme din Psaltire, Paraclisul Maicii Domnului, ectenii și rugăciuni, precum și cateheze pe marginea unor texte religioase. 

„Este o binecuvântare de la Dumnezeu să avem atât de mulți copii în mijlocul nostru, care din proprie inițiativă, vin la biserică și sunt activi la rugăciunile propuse de noi, participând și dând răspunsurile la strană împreună cu doamna preoteasă. În perioada acesta foarte mulți dintre ei au învățat ce înseamnă rugăciunea și la ce ne este de folos și drept dovadă, s-a înmulțit numărul lor și la Sfânta Liturghie unde cântă la strană și rostesc Crezul în mijlocul bisericii”, a relatat părintele paroh.

La finalul celor „40 de seri în rugăciune” copiii au primit în dar o carte și un borcănel cu miere.

A doua parte a programului a cuprins o „Tabără de vară” care s-a desfășurat în perioada 16-18 august 2023 și care vine ca răspuns la prezența copiilor în număr atât de mare la rugăciunile de seară. Nici de această dată nu a lipsit rugăciunea și lectura religioasă la care s-au adăugat jocurile copilăriei, drumețiile pe poteci de munte, concursul de toacă și descoperirea de noi informații în ce privește acordarea primului ajutor, care a fost posibilă cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Roșie. 

La finalul taberei au fost premiați cinci participanți la aceste evenimente de vară, oferindu-se patru premii pentru câștigătorii la concursul de toacă și un premiu special pentru „Cel mai activ participant la cele 40 de seri în rugăciune”. De asemenea toți copiii au primit daruri constând în rechizite și dulciuri.