Tabără de vară, în Parohia Holt

28 Iulie 2015

Luni, 27 aprilie 2015, în parohia „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”- Holt, s-a dat startul unei tabere de vară destinată copiilor şi tinerilor satului.

Părintele paroh Adam Iulian Vasile, organizatorul acestui proiect, a stabilit desfăşurarea unui program de activităţi social-educative captivante pentru tineri, pe o durată de trei zile. Astfel, pentru că în prima zi a proiectului a fost sărbătorit Sfântul Pantelimon, s-a hotărât cinstirea acestuia şi deschiderea taberei prin participarea tuturor la Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit cu acest prilej a fost relatată viața și activitatea acestui sfânt.

Apoi, în curtea bisericii din satul Holt, s-a desfăşurat o amplă activitate de informare despre măsurile de prim-ajutor. Pentru o desfăşurare în condiţii optime, organizatorii taberei au avut sprijinul ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău), care a răspuns cu promptitudine şi profesionalism. Astfel, toţi participanţii la tabără s-au putut bucura de prezența unui echipaj specializat competent care a venit însoţit de materiale auxiliare adecvate pentru înţelegerea corectă a procedeelor de salvare în caz de înec cu alimente sau înec cu apă, în caz de fractură sau de stop cardio-respirator ş.a. Personalul calificat a explicat, de asemenea, cum se procedează în caz de incendiu, şi a prezentat echipamentul din dotare, din cele două maşini, de Pompieri şi de Salvare, cu care a venit. Copiii au fost martorii unor demonstraţii concrete a tuturor măsurilor de salvare, membrii echipajului solicitând voluntari dintre cei prezenţi.

În partea a doua a zilei, tabăra şi-a continuat parcursul printr-o campanie de prevenire a consumului de substanţe psiho-active. S-a făcut apel, şi în acest caz, la organele competente în domeniu, respectiv Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, de unde a venit domnul inspector de specialitate Năforniţă Radu. Programul a cuprins oferirea de materiale de informare vizuală, jocuri tematice, însoţite de explicaţii şi un dialog permanent cu privire la consecinţele dezastruoase ale consumului de alcool şi de substanţe de risc.

.