Tabără de vară, la Costinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în perioada 16 – 23 iulie 2015, Parohia Ortodoxă “Lazaret” din Bacău, în parteneriat cu Asociația “Un Zâmbet”, a organizat în stațiunea Costinești, tabăra de vară pentru tinerii implicați în activitățile parohiei.

 În cadrul acestei tabere au avut bucuria participării 45 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 11 și 25 ani. Aceștia au avut posibilitatea de a se implica în diferite activități specifice unei tabere creștin – ortodoxe.

 Temele abordate în această tabară au fost prietenia și conflictul. În acest sens, au avut loc ateliere de lucru în cadrul cărora participanții au putut conștientiza care este importanța implicării lui Dumnezeu într-o relație de prietenie și cum să abordeze conflictele din perspectivă duhovnicească.

  Pe lângă sesiunile de lucru, copiii și tinerii au participat zilnic la slujba Sfintei Liturghii săvârșite la Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul” din Costinești, la rugăciunea de seară și la diferite jocuri specifice, unde au fructificat timpul prețios într-un mod cât mai dinamic.

  „Tabăra aceasta a reprezentat o alternativă de petrecere a timpului liber într-o formă constructivă, menită să consolideze prietenii sănătoase, bazate pe încredere, descoperirea aproapelui şi descoperirea abordării conflictelor din perspectivă duhovnicească. În acest cadru, participanţii au aflat câte se pot face într-o atmosferă în care primează dragostea creştină şi respectul pentru celălalt, excluzând reţelele de socializare şi tehnica modernă la care tot mai mulţi tineri apelează pentru a suplini lipsa unei comunicări reale, a comuniunii în Hristos şi în Biserică”, a declarat pr. paroh Marius Iacobeanu, iniţiatorul multora dintre numeroasele activităţi cu tinerii ce s-au desfăşurat în parohia băcăuană Lazaret.