Tabără de vară „Bucurie și credință în lumea satului”

În perioada 22-26 iulie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoții parohiilor Berești-Tazlău, Românești, Enăchești și Prisaca au susținut organizarea unei tabere de vară cu 153 de copii din comuna Berești-Tazlău.

În acest sens, alături de Școala din localitate, au fost chemați să susțină educațional voluntarii Asociației JoyCamps Romania, care printr-un program bine organizat a adus bucurie, dar și sămânța credinței în sufletele copiilor.

Zilnic, programul a început cu înviorarea fizică, dar și spirituală (rugăciunea), apoi ateliere interesante de istorie, confecționare de cruciulițe și brățări, comunicare, muzică și dans, orientare în natură și prim ajutor, activitați sportive, tir cu arcul, întreabă preotul etc.

Fiecare zi a fost încheiată tot în Casa Domnului, unde beneficiarii au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru ziua încheiată și au gustat în final și o pastilă duhovnicească inspirată din sfinții părinți.

Animatorii au condimentat cu jocuri atelierele desfășurate, au făcut o drumeție în împrejurimile satului, nelipsita vânătoare de comori, piniata și focul de tabără, toate au făcut deliciul copiilor. Sfârșitul activităților i-a găsit pe tineri tot în Biserică, acolo unde aceștia au primit Sfânta Împărtășanie, după ce în prealabil s-au spovedit.

Ediția din acest an a adus un plus de valoare prin implicarea voluntarilor Asociației JoyCamps Romania, dar și prin împreună – lucrarea preoților organizatori din majoritatea parohiile implicate și buna colaborare cu școala localității. La buna desfășurare a acestei activități și-au adus contribuția și societațile comerciale Autonom, Salbac (Agricola International), Erbalact Nucet, Brutăria Cora, familia Vasile și Maria Ciobanu etc.

Pr. Popa Daniel