Tabără cultural-catehetică „Bucurie și credință în lumea satului” la Berești-Tazlău

În perioada 22-26 iulie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  preoții parohiile Berești-Tazlău, Românești, Enăchești și Prisaca au susținut organizarea unei tabere de vară în comuna Berești-Tazlău, protopopiatul Moinești. Astfel, câteva zeci de voluntari de la Asociației JoyCamps Romania au coordonat pe cei 160 de copii și tineri înscriși la eveniment alături de părintele paroh Daniel Popa.

În acest sens, alături de școala din localitate, au fost chemați să susțină educațional acest proiect de suflet și voluntarii Asociației JoyCamps Romania, care printr-un program bine organizat, au adus bucurie, dar și sămânța credinței în sufletele copiilor. Zilnic, programul a început cu înviorarea fizică, dar și spirituală (rugăciunea) apoi ateliere interesante de istorie, confecționare de cruciulițe și brățări, comunicare, muzică și dans, orientare în natură și prim ajutor, activități sportive, tir cu arcul, întreabă preotul etc.

 Fiecare zi a fost încheiată în biserica parohiei Berești-Tazlău, unde tinerii au "gustat" câte o pastilă duhovnicească inspirată din Sfinții Părinți. Animatorii au alternat cu jocuri atelierele desfășurate, au făcut o drumeție în împrejurimile satului, nelipsita vânătoare de comori, piniata și focul de tabără, toate au făcut deliciul copiilor.

În ultima zi a evenimentului a fost prezent părintele Daniel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorului cultural al Centrului eparhial de la Roman, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a felicitat organizatorii frumoasei tabere care a fost una cu totul specială, dat fiind gradul înalt de profesionalism de care au dat cu toții dovadă.

Ediția din acest an a adus un plus de valoare calitativă prin implicarea voluntarilor Asociației JoyCamps Romania, dar și prin împreună – lucrarea preoților organizatori din majoritatea parohiile implicate și buna colaborare cu școala localității. Recunoștință aducem și sponsorilor noștri, societățile comerciale: Autonom, Salbac (Agricola International), Erbalact Nucet, Brutăria Cora, familia Vasile și Maria Ciobanu și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestei ediții., a spus în cuvântul său, la finalul evenimentului părintele paroh Daniel Popa.

Suntem la finalul celor cinci zile din activitatea noastră misionară rurală din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, de această dată ca parte din organizatori prin asociația JoyCamps Romania, în care au fost implicate parohiile, primăria și școala din comuna Berești Tazlău, județul Bacău. Copii s-au bucurat foarte mult de aceste zile unice pentru ei de distracție, bucurie și descoperire a valorilor satului tradițional și adevărurilor de credință propovăduite de biserica strămoșească. Ne-am bucurat să fim aici și sperăm să revenim și în anul ce urmează, a declarat domnul Marian Dumitru Rugină, președintele Asociației.

Lăudabil și de menționat este și faptul că la Sfânta Liturghie peste 100 de copii au primit Sfânta Împărtășanie, după ce în prealabil s-au spovedit. La finalul acesteia, a fost vizionat filmul taberei, iar apoi toți tinerii și voluntarii au primit cu multă emoție în suflete diplomele de participare.