Sute de elevi băcăuani răspund la chemarea Mântuitorului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”

12 Septembrie 2013

Sute de elevii din parohiile din comuna Letea Veche, precum și ”Învierea Domnului”,” Sf. Împărăți” și ”Sf Voievozi” CFR, ”Sf. Trei Ierarhi”, ”Lazaret”, ”Sf. Dumitru”- Gherăiești au fost binecuvântați joi, 12 septembrie, în contextul începerii noului an școlar, în cadrul unor slujbe speciale oficiate de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Evenimentele, derulate în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, au început la orele 16.00 la biserica din Letea Veche, apoi la orele 17.00 la biserica ”Învierea Domnului”, iar la orele 20.00 la biserica ”Sf. Trei Ierarhi”.

Acestea au constituit o adevărată bucurie atât pentru micuții prezenți în sfintele locașuri, cât și pentru părinții și bunicii acestora, întru cât, alături de arhiereasca binecuvântare elevii au primit și cadouri din partea Preasfințitului Ioachim și a preoților slujitori în parohiile respective.

Mai mult, fiecare din bisericile implicate în proiectul care se derulează la ințiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, și-au propus o implicare mai activă și concretă în susținerea copiilor defavorizați care învață la școlile aflate pe raza acestor parohii.

Întâlnirea Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul cu elevii băcăuani va continua vineri, 13 septembrie, la orele 16.00 la parohia ”Sf. Gheorghe”, apoi la orele 17.00 la Catedrala ”Înălțarea Domnului”.

Apoi, sâmbătă, 14 septembrie, orele 17.00 la biserica ”Precista”, iar la orele 18.00, la biserica ”Sf. Dumitru” Narcisa. Duminică, 15 septembrie, la orele 12.00, Preasfinția Sa va fi în mijlocul copiilor din Sascut, iar la orele 17.00, în municipiul Roman. Luni, la ora 08.50, Preasfințitul Părinte Ioachim va participa la deschiderea anului școlar la Colegiul ”Mihai Eminescu”, Bacău, iar la orele 17.00, la deschiderea anului școlar în Protopopiatul Onești.