Sprijin pentru familia părintelui Marius Bărăscu

În vederea susținerii familiei părintelui Marius Gabriel Bărăscu, decedat în urma unui cumplit accident rutier, în data de 7 august 2019, Centrul eparhial de la Roman va întreprinde în perioada imediat următoare câteva acțiuni de solidaritate, prin intermediul unităților de cult, al fundațiilor și asociațiilor care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Astfel, au început deja demersurile necesare în vederea achiziționării unui imobil în municipiul Bacău pentru familia greu încercată. De asemenea, Parohia Lazaret Bacău s-a angajat la susținerea cu alimente, haine, rechizite și alte bunuri necesare soției și copiilor părintelui Marius Bărăscu. Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” va oferi lunar o sumă de bani ce va fi folosită pentru plata unei persoane care să stea cu copiii în timp ce doamna Petronela Bărăscu va merge la serviciu. Protopopiatul Sascut, prin Fondul de solidaritate clericală, se angajează la susținerea lunară a plății utilităților la noul imobil și a altor cheltuieli necesare bunei desfășurări a vieții de familie. Celelalte protopopiate ale Eparhiei se vor ocupa de organizarea de colecte în vederea susținerii financiare a cheltuielilor legate de educația copiilor. Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se va implica, de asemenea, în susținerea financiară a tinerei familii rămase fără sprijin.

Pe această cale, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului aduce mulțumiri tuturor celor care se implică în susținerea familiei părinteleui Marius Bărăscu, rugând pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască tuturor sănătate, pace, spor și ajutor în toate cele ce sunt de folos.

Amintim, de asemenea, că, din nefericire, în eparhia Romanului și Bacăului sunt mai multe astfel de cazuri de familii de preoți care au trecut la Domnul înainte de vreme, și care, din inițiativa și cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, sunt sprijinite constant, după necesități și posibilități, prin intermediul protopopiatelor sau unităților de cult.

***

Centrul eparhial a deschis 3 conturi speciale în lei, euro și dolari, pentru donatorii și sponsorii care vor dori să sprijine acum sau pe viitor familia părintelui Marius Bărăscu. Acestea sunt:

contul în EURO 
RO14RNCB0198003318260076

contul în lei (RON)
Bărăscu Anca Petronela RO94BTRLRONCRT0271354301

contul in dolari USD
RO57RNCB0198003318260078