Slujba Vecerniei unită cu Litia la Parohia „Sfinții Voievozi” din Roman

07 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia „Sfinții Voievozi” din orașul Roman, Protopopiatul Roman, s-a desfășurat, în după amiaza zilei de 07 noiembrie 2017, slujba Vecerniei unită cu Litia, sub protia Preacuviosului părinte arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei arhiepiscopale „ Sfânta Parascheva” din Roman. Împreună în rugăciune au fost părinți consilieri ai Centrului Eparhial Roman, părintele protopop de Roman, preoți romașcani și numeroși enoriași.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului  Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul Zilelor Parohiei „Sfinții Voievozi”, la Biserica Albă din Roman a avut loc în după amiaza zilei de 07 noiembrie 2017, slujba Vecerniei unită cu Litia. Cu acest prilej au fost aduse spre închinare de către Preacuviosului părinte arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei arhiepiscopale din Roman și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Varvara. La bucuria parohiei au fost prezenți, alături de preoții slujitori în această biserică, părinți consilieri ai Centrului Eparhial Roman, părintele Dragoș Munteanu, protopop de Roman, preoți romașcani și numeroși enoriași. La eveniment a fost prezent și domnul Lucian - Ovidiu Micu, primarul orașului Roman.

După slujba de seară, părintele arhimandrit Andrei Ioniță a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil de către creștini și rolul mijlocitor pe care aceștia îl au în viața oamenilor, amintind totodată și despre viața Sfintei Mari Mucenițe Varvara, a cărei părticică din sfintele moaște a fost adusă spre închinarea credincioșilor cu prilejul hramului acestei parohii romașcane.  Totodată, părinetele arhimandrit a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin mijlocirea Căruia aceste sfinte moaște vor rămâne, începând cu data de 04 decembrie, în Biserica din Salina Târgu Ocna, singurul lăcaș de cult din eparhie închinat Ocrotitoarei minerilor.

La final, părintele Valentin Băltoi a mulțumit delegatului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoților adunați în sobor, precum și tuturor celor care au ajutat și sprijinit în mod concret organizarea hramului bisericii parohiale.

Parohia, cu implicarea Consiliului şi a Comitetului Parohial, prin tinerii voluntari din cadrul ATOR Roman, a  oferit pelerinilor prezenți iconițe cu Sfinții Arhangheli, dar și peste 400 de pachete cu alimente.