Slujba Vecerniei la Catedrala arhiepiscopală din Roman

14 Mai 2017
Duminică, 14.05.2017,  la ceas de seară, elevi de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman, însoțiți de preoții profesori din instituție, au participat la slujba Vecerniei închinate Sf. Mitropolit Iacob Putneanul, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman.

La strană s-au intonat cântări din slujba Sfântului Iacob, alcătuită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, chiar în ziua canonizării sfântului bucovinean.

Activitatea liturgică la care conducerea școlii a participat împreună cu elevii constituie un obol de rugăciune pe care elevii seminariști l-au închinat vrednicului episcop Melchisedec al Romanului, ocrotitorul acestui liceu, cu speranța că marele cărturar și teolog veghează ca problemele școlii să se rezolve în chip minunat.

Ne-am angajat așadar, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, la un demers duhovnicesc, de suflet, deoarece soluțiile problemelor care ne frământă se găsesc tot prin inspirație dumnezeiască, Părintele Ceresc lucrând prin aleșii săi în chip minunat în fiecare clipă a viețuirii noastre. Sperăm ca în data de 15 mai a.c. la Sfânta Liturghie, să continuăm acest dialog cu vrednicul nostru ocrotitor din Biserica biruitoare, deschizând ediția a XVII-a a Zilelor Melchisedec Ștefănescu în aceeași manieră în care, la o cină de suflet, în mijlocul familiei, dau buzna la festin mai întâi copiii. Iată de ce, ascultând de chiriarhul școlii noastre, recurgem la acest nobil oficiu, atât euharistic, pentru lucrurile bune ce ni se întâmplă, cât și anamnetic, datori fiind cu recunoștință pentru ceea ce au făcut sfinții români așa încât neamul nostru să propășească în pace și concordie”, a declarat părintele Ionuț Amărinii, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman.

(Pr. Daniel Marari)