Slujbă de Te Deum la început de an școlar

13 Septembrie 2021

Luni, 13 septembrie, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2021-2022. Cu acest prilej, părintele protopop Costel Mareș, alături de un sobor de preoți, a oficiat slujba de Te Deum pentru începutul anului școlar la Școala Gimnazială „George Enescu” din Moinești.

Anul școlar 2021-2022 i-a întâmpinat în această toamnă pe toți elevii școlilor gimnaziale de pe cuprinsul municipiului Moinești, în clădiri nou renovate la standarde europene.

La festivitatea de deschidere au mai fost prezenți reprezentanți ai autorităților centrale, ai Primăriei municipiului Moinești, inspectori școlari, profesori, părinți și copii.

Părintele protoiereu Costel Mareș a transmis mesajul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, și a felicitat toate instituțiile implicate în acest proiect ambițios de reabilitare, înnoire și înfrumusețare la cel mai înalt nivel a tuturor școlilor de pe cuprinsul municipiului Moinești, subliniind totodată importanța realizării acestui proiect educațional, ce vine în sprijinul elevilor, cadrelor școlare și a părinților, pentru că această investiție în educație este o importantă investiție în viitorul acestei țări.

În încheiere, după oficierea rugăciunii de binecuvântare, au avut loc luările de cuvânt din partea reprezentanților instituțiilor locale implicate în proiectul de reabilitare, precum și din partea Inspectoratul Școlar Județean Bacău. Apoi, elevii și-au urmat cadrele didactice în sălile de curs.

Pr. Cristian-Ioan Balaban