Slujbă de pomenire pentru părintele Marius Bărăscu și instalarea noului preot paroh, în Parohia Parava

15 Septembrie 2019

Duminică, 15 septembrie 2019, în Biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din localitatea Parava, Protoieria Sascut, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru părintele Marius Bărăscu, la împlinirea celor 40 de zile de la trecerea la cele veșnice. Tot în această zi a avut loc și instalarea noului preot paroh, Marius Gheorghiță. 

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, încă de la primele ore ale dimineții, în Parohia Parava, sub protia părintelui Arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, alături de un sobor de preoți coordonați de părintele protoiereu Vasile Abageru, a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii, precedată de slujba de instalare a noului preot paroh în această comunitate. După Sfânta Liturghie a fost oficiată și slujba de pomenire pentru cei adormiți. 

Delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost părintele Arhimandrit Pimen Costea, care a transmis celor prezenți arhiereasca binecuvântare a Ierarhului și a rostit un frumos cuvânt de învățătură, în care a conturat chipul luminos, dragostea față de Dumnezeu și de obștea bisericii în care a slujit, ale regretatului părinte Marius Bărăscu. 

Părintele Vicar a prezentat credincioșilor, veniți în număr mare, pe noul preot care le va fi duhovnic de aici înainte, a subliniat "tinerețea" acestuia ca pe o calitate și sinceritate, îndemnând totodată pe cei prezenți:

"Rugați-vă pentru el să primească de la Dumnezeu preoție ușoară, frumoasă și rodnică, să ducă cât mai multe suflete la Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât va fi și duhovnic multora dintre dumneavoastră".

Totodată, tânărului paroh, i-au fost înmânate din partea părintelui protoiereu Vasile Abageru, Sfânta Cruce și Sfânta Evanghelie. 

La rândul său, părintele Marius Gheorghiță, a mulțumit Ierarhului pentru încrederea acordată și pentru faptul că i-a fost încredințată această parohie, precum și credincioșilor pentru deschiderea cu care a fost acceptat în mijlocul lor.

La final, preoții împreună cu credincioșii au mers în curtea bisericii, au înconjurat mormântul presărat cu flori, și au participat la slujba de Parastas a părintelui Marius Bărăscu.   

Toți cei prezenți au primit invitația din partea familiei îndoliate, de a lua parte la agapa frățească.

Totodată, o slujbă de pomenire pentru părintele Marius Bărăscu a fost săvârșită și la Catedrala arhiepiscopală din Roman de către soborul părinților slujitori. (pr. Albu Gabriel)