Slujbă de pomenire a mărturisitorilor din temnițele comuniste, la Onești

În ziua de marți, 14 mai, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, din Onești a fost săvârșită o slujbă de pomenire a mărturisitorilor din temnițele comuniste. Aceasta a avut loc în fața troiței din incinta instituției de învățământ oneștene, ridicată în amintirea tuturor celor care au mărturisit dreapta credință în temnițele comuniste și a fost oficiată de părintele Bogdan-Ionel Piștea, de le parohia Grozești – Oituz.  

Prezenți la momentul de rugăciune au fost membrii colectivului didactic al colegiului, dar și numeroși elevi care au recitat poezii și au cântat, versurile amintind de cei ce s-au jertfit pentru libertatea noastră. 

Slujba de pomenire a fost săvârșită în contextul „Zilei Naționale de Cinstire a Martirilor din Temnițele Comuniste”, decretată prin Legea nr. 127/2017, amintind de noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când numeroși tineri, intelectuali români, oameni care s-au opus regimului comunist au fost arestați iar apoi anchetaţi și condamnaţi la închisoare. De aceea, cu profundă și multă recunoștință, au fost amintite și pomenite „numele nemuritoare ale martirilor care, prin mărturisire şi jertfă, au primit cununa muceniciei şi au devenit mijlocitorii renașterii acestui neam”, așa cum spune Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.