Slujba de înmormântare a părintelui Dumitru Darie

Vineri, 27 octombrie, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, la biserica Parohiei Cornii de Sus a fost oficiată slujba înmormântării pentru părintele Dumitru Darie.

Astfel, după rânduială, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar mai apoi, într-o atmosferă încărcată de tristețe, un sobor numeros de preoți, sub protia părintelui protoiereu Alexandru Grigoraș, a oficiat slujba de prohodire pentru cel ce a păstorit în acest loc 40 de ani, din cei 50 de ani în care a activat ca preot.

Alături de soborul de preoți prezenți au fost mulți credincioși și prieteni ai părintelui care au dorit să îl conducă pe ultimului drum pământesc și au înălțat rugăciuni pentru ca Bunul și Milostivul Dumnezeu să  așeze sufletul său acolo unde sunt cei care, la fel ca și părintele, au slujit întreaga viață Lui și Bisericii Sale.

În cuvântul său de la final, părintele protoiereu a transmis celor prezenți și familiei cuvântul de mângâiere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a evidențiat portretul slujitorului lui Dumnezeu așa cum a fost el creionat de părintele Dumitru în cei peste 50 de ani de slujire preoțească.

Veșnică să îi fie pomenirea din neam în neam!

Pr. Apostu Ionuț Alexandru