Slujbă de înhumare pentru doi prunci înecați în râul Siret

Astăzi, 12 mai, în comunitatea parohială din satul Soci, comuna Pâncești, a fost zi de doliu  și tristețe pentru toți credincioșii de pe aceste meleaguri.

 

 

Începând cu ora 10.00 a fost săvârșită slujba înmormântării pentru cei doi copii, în vârstă de 5 luni și respectiv 5 ani, care au sfârșit alături de  tatăl lor, înecați în apele Râului Siret.

Cu multă durere în suflet, mulțime de oameni a participat la slujba de înhumare în cimitirul Parohiei Soci, împreună cu preoții din împrejurimi, conduși fiind de delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, preotul Vasile Abageru, protopop al protopopiatului Sascut, alături de preotul Adi-Cătălin Popa, secretar al Protoieriei Sascut.

Protoiereul locului, în necrolog, a transmis cuvântul de mângâiere, compasiunea și dragostea părintească a Chiriarhului, precum și înalta Sa binecuvântare, rugând totodată pe Milostivul Dumnezeu să primească în Împărăția Sa aceste suflete nevinovate, iar pe cei din familie să îi întărească în aceste momente de profundă durere. 

Pentru a sprijini familia îndurerată, în aceste momente grele, ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit familiei, un ajutor financiar.

(Pr. Ionuț-Alexandru Apostu)