Simpozion Național dedicat Episcopului Melchisedec Ștefănescu, la Roman

15 Mai 2017

În cadrul manifestărilor dedicate Episcopului Melchisedec Ștefănescu, ediția a XVII-a, la Fundația romașcană ce îi portă numele, în data de 15 mai a.c. s-a desfășurat Simpozionul Național „Episcop Melchisedec Ștefănescu Ierarh cărturar”.

 

 În cadrul întâlnirii culturale cu caracter național și-au susținut lucrările: PC Pr. Florin Tuscanu, PC Pr. Alexandru Lezeu, PC Pr. Căpraru Cristinel Iucșa Vad, Dna Prof. Bobu Ana, Dna Prof. Mihaela Dana Rusu, Dna Prof. Filip Daniela, Dna Prof. Mihaela Munteanu etc.

„În total am avut o participare de zece județe la acest Simpozion, tema dezbătută fiind bogată, în sensul că am avut patru secțiuni, după cum urmează: Episcopul Melchisedec Ștefănescu - Cărturar; Vieți de Mari pictori și iconari din arta bizantină; Patriarhul Iustinia Marina, viața și activitatea; Vieți de martiri din perioada comunistă în tot spațiul românesc”, a declarat Ana Bobu, coordonatorul eveniemntului.

Toate articolele care au fost înscrise pentru a participa la Simpozion vor fi publicate în revista Cronica Romanului și Bacăului.

În mod deosebit, Dna Prof. Ana Bobu a primit Diploma de Excelență ca urmare a efortului și muncii depuse în organizarea acestui simpozion, ajuns anul acesta la a XVII-a ediție, aceasta fiind oferită de domnul Aurelian Constantin Alexa, directorul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman.

Acest eveniment inclus în programul Zilelor Episcop Melchisedec Ștefănescu a fost cofinanțat de către Consiliul Județean Neamț și a avut un impact important la nivelul publicului romașcan.

(Pr. Daniel Marari)