Sfințirea capelei de la Sărata II - Bacău

16 Iunie 2014

Credinicioși din municipiului Bacău au participat sâmbătă, 14 iunie 2014, la slujba de sfinţire a capelei cu hramul „Schimbarea la Faţă“ (strada  Poligonului, nr. 89, Cimitirul Sărata II-Bacău), săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

Credinicioși din municipiului Bacău au participat sâmbătă, 14 iunie 2014, la slujba de sfinţire a capelei cu hramul „Schimbarea la Faţă“ (strada  Poligonului, nr. 89, Cimitirul Sărata II-Bacău), săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, însoţit de părintele protopop Costel Busuioc şi de un ales sobor de preoţi şi diaconi. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, ierarhul a evidențiat frumusețea duhovnicească a momentului sfințirii unui lăcaș de cult. ”Prin sfințire, Dumnezeu Cel în Treime închinat și slăvit Se sălășluiește în lăuntrul acestui lăcaș, lucrând tainele cele mântuitoare și comunicându-Se mădularelor Trupului lui Hristos, care prin conlucrare cu harul divin acced epectatic spre îndumnezeire”, a precizat Preasfinția Sa.

Construcţia capelei cu hramul „Schimbarea la Faţă“, a început în luna august a anului 2013 fiind predecedată de punerea pietrei de temelie de către Preasfinţitul Părinte Ioachim, în data de 6 noiembrie 2012. ”În jurul acestei  capele se va construi Centrul Social-Filantropic ”Ovidenia” ce va cuprinde un centru de zi pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate, un adăpost de noapte pentru oamenii străzii, o cantină şi o brutărie socială, precum și cabinete medicale (cardiologie, psihiatrie, stomatologie, pediatrie etc)”, a menționat preotul Radu Ovidiu.

La final, toți credicioșii au luat parte la agapa frățească organizată cu prilejul sfințirii acestui lăcaș.