Sfințirea așezământului social-filantropic „Sf. Împărați Constantin și Elena” - protopopiatul Moinești

07 Septembrie 2013

În contextul Anului Omagial închinat Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopi Romanului și Bacăului, a oficiat slujba de târnosire a Așezământului social ”Sf. Împărăți Constantin și Elena” din Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Potopopiatul Moinești.

Așezământul se află în curtea Bisericii ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și a fost ridicat și amenajat sub directa coordonare a P.C. Pr. Paroh Mareș Costel, ajutat de credincioși din parohie, și cu sprijinul deosebit al PS Ioachim Băcăuanul.

 Noul așezământ social filantropic din această parohie va constitui încă un centru de mare importanță pe lângă celelalte așezăminte deschise pe cuprinsul eparhiei, în cadrul sectorului de asistență socială și filantropie creștină.

După sfințire s-a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, la care a participat P.C. Pr. Protopop Costel Mareș protopop de Moinești, P.C. Pr. Gherasimescu Ioan, vicar administrativ, împreună cu un sobor de preoți și diaconi alături și de un impresionant număr de credincioși.

Deasemeni toți credincioșii care au venit la această sarbătoare au avut bucuria de a-și manifesta evlavia și a se închina la racla cu Sfintele Moaște și a icoanei Maicii Domnului aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, precum și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești.