Sfinţirea așezământului social-filantropic în parohia Săucești

28 Iulie 2016

Înaltpreasfinţitul  Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, va sfinţi duminică – 31 iulie 2016, așezământul social-filantropic ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din parohia Săucești, Protopopiatul Bacău.

Duminică, 31 iulie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului se va afla în mijlocul credincioșilor din parohia Săuceşti, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” pentru a sfinți aşezământul social-filantropic ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică”.

Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul locului, va sfinți și va desăvârși truda credincioșilor și autorităților locale implicate în ridicarea acestui frumos edificiu ce va răspunde nevoilor pastoral-misionare și filantropice ale parohiei. "Construcția a început în anul 2008 fiind alcătuită dintr-o sală de mese centrală, bucătărie cu utilități și o capelă mortuară. Tehnica picturii în acrilic a fost realizată între anii 2012-2016", a declarat preotul paroh Ioan Vadana.

Odată cu acest frumos eveniment din viața parohiei vor fi aduse aici, spre închinare părticele din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ale Sfântului Antipa de la Calapodești precum și ale altor sfinți din racla de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

"Începând cu primele ore ale dimineții sunt așteptați toți cei care doresc să se împărtășească din bucuria acestui înălțător moment în comuniune de rugăciune.", a adăugat pr. Ioan Vadana. (pr.Ciprian-Mihai Gunea)