Sfințire de troiță și hramul bisericii "Sfântul Varlaam", în Parohia Slobozia Bacău II

31 August 2019

Vineri, 30 August 2019, credincioșii Parohiei Slobozia Bacău II, comuna Stănișești, Protopopiatul Sascut, și-au serbat ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei și au participat la slujba de sfințire a unei troițe, ridicată din evlavie față de Dumnezeu, de câteva familii, împreună cu slujitorul lor, părintele paroh, Grama Marian.

Încă de la primele ore ale dimineții, enoriașii parohiei, alături de credincioși din satele vecine, oficialități și alți invitați, s-au adunat în altarul de vară al noii biserici, pregătit special pentru această ocazie, spre a lua parte la Sfânta Liturghie. 

Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți, sub protia părintelui protoiereu, Vasile Abageru, care în cuvântul său a transmis celor prezenți arhierești binecuvântări din partea Ierarhului, îndemnând totodată credincioșii spre a fi alături de păstorul lor în finalizarea lucrărilor de construcție a noii biserici. A amintit, de asemenea, despre viața Sfântului Ierarh Varlaam, despre scrierile și cărțile sale, subliniind activitatea misionară a acestuia. 

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba de pomenire pentru cei adormiți, în memoria vrednicului de pomenire preot Bărăscu Marius, în prezența familiei acestuia. 

Tot în această zi a avut loc și slujba de sfințire a troiței nou construite pe aceste meleaguri de pe Valea Zeletinului, care a primit hramul "Întâmpinarea Domnului". 

La invitația părintelui paroh, la eveniment au fost prezenți P. Cuv. Ieromonarh Mina, de la Schitul "Sfânta Împărăteasă Olga" și maica stareță Stavrofora Serafima, de la Mănăstirea Mărcuș, din județul Covasna. (Pr. Albu Gabriel)