,,Sfinții Trei Ierarhi" ocrotitori ai Parohiei Conțești

30 Ianuarie 2021

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, comunitatea din Parohia Contești, Protopopiatul Sascut, și- a serbat unul din hramurile Bisericii, avându -i ca ocrotitori pe "Sfinții Trei Ierarhi".

Credincioșii și cele mai tinere vlăstare ale Parohiei Conțești, alături de preotul paroh Dragomir Nicușor Dănuț, au participat în ziua de vineri, 29 ianuarie 2020 începând cu orele 17.00, la oficierea slujbei Vecerniei și a Acatistului Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. 
 
În ajunul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi s-a prezentat copiilor și dreptcredincioșilor prezenți proiectul patriarhal cu titlul "Biserica - familia romȃnilor de pretutindeni", iar cu ocazia acestei întâlniri a fost organizată prima cateheză din cadrul proiectului, în care s-a reliefat contribuția Sfinților Trei Ierarhi în viața și teologia creștină a Bisericii Ortodoxe de pretudindeni, fiind numiți „Protectori ai învățământului  teologic”.

De asemenea, în ziua prăznuirii, primind invitația părintelui paroh, un sobor de preoți sascuteni au slujit Sfânta Liturghie, sub protia părintelui Vasile Abageru, protoiereul locului. Astfel, în cuvântul său, părintele protopop a transmis celor prezenți binecuvântarea Ierarhului și a subliniat necesitatea alegerii unor modele demne de urmat pentru trăirea intensă a credinței, a celor trei ierarhi, care întruchipează prin excelență,  cuvântul, fapta și trăirea în această lucrare. 

La finalul acestor zile de bucurie duhovnicească, cu prilejul sărbătorii de hram, protoiereul a felicitat credicioșii acestei comunități și pe părintele paroh Dragomir Nicușor Danuț, pentru implicarea în activitățile și proiectele cultural catehetice desfășurate în parohie.
(pr Gabriel Albu)