Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi a fost cinstit în Parohiei Brănișteni

Joi, 21 septembrie, la ceas de seară, credincioșii Parohiei Brănișteni, din satul Miron Costin, comuna Trifești, județul Neamț, Protopopiatul Roman, s-au adunat în noua biserică a satului pentru a-și cinsti cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi, Episcop al Romanului și mai apoi Mitropolitul Moldovei. 

An de an enoriașii s-au adunat în această zi de mare sărbătoare pentru ei, având nădejdea că lucrările de construcție la noua biserică, ocrotită și de Sfinții Împărat Constantin și Elena, se vor apropia de final și că vor avea posibilitatea să se închine în noul locaș. Astfel, rugăciunile le-au fost ascultate și, începând cu sărbătoarea Învierii Domnului din acest an, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, slujbele sunt oficiate în acest nou edificiu.

În soborul de preoți și diaconi ce au răspuns invitației părintelui paroh s-au regăsit preotul Dan Alexandru Antoce, protoiereu al Romanului, preotul Laurențiu Segneanu, inspector eparhial și preotul Romeo Vasile Trofin, secretar protopopesc.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a evidențiat realizările comunității și a felicitat pe toți cei care au sprijinit aceste lucrări coordonate de preotul Terinte Theodor. Totodată, a menționat că acest al doilea hram nu a fost rânduit într-un mod întâmplător, ci s-a dorit ca să se creeze o legătură sufletească cu sfinții care au trăit pe aceste meleaguri moldave. De asemenea, s-a dorit și să se insufle acestor credincioși dragostea jertfelnică față de tot ce reprezintă Biserica lui Hristos.

În cuvântul de mulțumire, părintele paroh și-a arătat recunoștința față de Înatpreasfințitul Ioachim pentru tot sprijinul acordat în toți acești ani, față de toți preoții participanți la acest eveniment, precum și față de toții cei care l-au ajutat în lucrările efectuate.

(T.T.)