Sfântul Maslu și catehizare, la Parohia Lunca Filipeni

04 Noiembrie 2016

Preoții din Cercul Pastoral “Sf. Antipa” de la Calapodești au răspuns invitației adresate de preotul paroh Ionuț Farcaș din Parohia "Sf. Arhangheli" din Parohia Lunca, comuna Filipeni, Protopopiatul Bacău. În cadrul acestei întâlniri a fost săvârşită Sfânta Taină a Maslului, la care au participat foarte mulți credincioşi alături de primarul localității, doamna Rodica Ambrozie și alte oficialități locale.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romnului și Bacăului, la eveniment a fost prezent și Pr. Daniel Marari - directorul Centrului Catehetic „Sf. Cuv. Parascheva” (Biroul de catehizare) din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul 2016 drept “Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti” în Patriarhia Română, părintele director la cererea parohului a susținut o cateheză tematică, prezentând succint credincioșilor semnificația Tainei Sfântului Maslu și importanța ei în viața omului.  

Imediat după acest moment, o parte dintre copiii și tinerii din sat,  purtând costumul popular local și îndrumați de profesoara de muzică din localitate, au cântat pricesne bisericești și au interpretat cântece patriotice.  În finalul întâlnirii, preotul paroh Ionuț Farcaș a mulțumim preoților prezenți, precum și credincioșilor pentru participare și pentru ajutor oferit la organizarea întâlnirii duhovnicești invitându-i pe toți la o agapă frățească.

(Pr. Daniel Marari)