Sfântul Ierarh Varlaam, prăznuit în Parohia Slobozia Bacău II din Protoieria Sascut

30 August 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, marți, 30 august, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, Parohia Slobozia Bacău II din Protoieria Sascut, a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare, sărbătorindu-și hramul.

Perioada de bucurie a acestei comunități s-a desfășurat între 26 și 30 august și a constat în mai multe popasuri duhovnicești, organizate temeinic de către pr. Grama Marian-Teofil, parohul acestei parohii, după cum urmează:

Vineri, 26 august: Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie în cinstea Sfinților Adrian și Natalia;

Sâmbătă, 27 august: Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți;

Duminică, 28 august: Utrenia, Acatistul Învierii Domnului, Sfânta Liturghie;

Luni, 29 august: Utrenia, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie, iar la ora 18.00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu;

Marți, 30 august, în ziua hramului, a fost oficiată Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie în sobor de preoți, sub protia pr. Ciuche Eugen, protopop al Protoieriei Bacău, alături de pr. Abageru Vasile, protopop al Protoieriei Sascut;

În cuvântul său de la final, părintele protoiereu Ciuche Eugen a transmis celor prezenți binecuvântarea Chiriarhului și le-a vorbit despre viața acestui mare sfânt al românilor.

Părintele paroh Grama Marian a mulțumit părinților și tuturor pentru prezența și implicarea în desfășurarea acestui eveniment. 

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu