Sfânta Liturghie și pomenirea de un an a părintelui Marius-Gabriel Bărăscu

09 August 2020

Sâmbătă, 8 august a.c., la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Parava, a fost oficiată Sfânta Liturghie în memoria părintelui Marius Gabriel-Bărăscu, la un an de zile de la mutarea prematură a acestuia din viața aceasta pământească, la doar 35 de ani, în ziua de 07 august 2019. 

Slujba Parastasului, oficiată prin grija și implicarea preotului Marius-Gheorghiță Prisecariu, actualul paroh, a fost precedată de Sfânta Liturghie slujită în sobor de preoți și diaconi, având coordonarea  preotului Vasile Abageru, protoiereul Protopopiatului Sascut și sub protia preotului Ilarion Mâtă, consilier al sectorului Asistență socială și medicală din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care în această zi de pomenire a părintelui Marius-Gabriel, la un an de la mutarea sa în Veșnicie și în ziua în care ar fi împlinit 36 de ani, a transmis arhiereștile binecuvântări,  urările de bine si de prețuire ale Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. 
Totodată, în cuvântul de învățătură au fost evidențiate calitățile ireproșabile de soț, tată a patru copii, preot liturghisitor neobosit al Sf. Liturghii,  misionar cu timp și fără timp, duhovnic a multor tineri,  filantrop al oamenilor aflați în suferință din parohie și din multe locuri știute doar de el, subliniind faptul că:
„În condițiile în care aproape toată comunitatea de credincioși, păstoriți de preotul Marius-Gheorghiță Prisecariu, s-a împărtășit de Sfintele Taine,  acest lucru a demonstrat vizibil  faptul că toți acei oameni s-au împărtășit și cu părintele Marius-Gabriel. Părintele nu a murit, ci veghează în rugăciune și slujire înaintea Preasfintei Treimi,  pentru toți cei din familie și parohie, prieteni și cunoscuți care îi poartă vie amintirea și pomenirea. Pentru familia Bărăscu, soția, copiii și cei dragi, această zi reprezintă Paștele familiei, atunci când familia se reunește în jurul lui Hristos Cel mort și înviat.
Dumnezeul să-l ierte, să-l odihnească  și veșnică să-i facă pomenirea!”
(Pr. Prot. Vasile Abageru)