Sfânta Liturghie arhierească la Metocul Chiriarhal de la Valea Budului

În Duminica a VI-a după Paști, Înaltpreasfintitul Părinte Ioachim a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" de la Valea Budului, Metoc Chiriarhal.

În cadrul liturgic, Înaltpreasfinția sa a hirotesit întru duhovnic doi preoți hirotoniți săptămâna aceasta la Catedrala arhiepiscopală din "Sf. Cuv. Parascheva" din Roman, Vasile Poenaru și Silviu-Andrei Căliman, pe seama Mănăstirii "Acoperământul Maicii Domnului" de la Valea Budului, pentru nevoile pastoral-misionare ale acestei oaze de spiritualitate, cunoscută și sub denumirea de Meteora Bacăului, aflate în aria jurisdicțională a Protopopiatului Bacău.
În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția sa a vorbit despre orbirea sufletească a omului dezrădăcinat și înstrăinat de Dumnezeu și despre lumina înțelegerii duhovnicești pe care prezența lui Hristos o aduce în mintea creștinului care este ancorat în viața misionară a Bisericii.
La final, monahia Magdalena Budeanu, stareța mănăstirii de la Valea Budului, a mulțumit ierarhului pentru prezența slujitoare și pentru cuvântul de învățătură.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de psalți.