Sf. Ioan Botezătorul serbat în Parohia Racova

Ocrotitorul spiritual al Parohiei Racova, Sf. Ioan Botezătorul, a fost serbat duminică, 6 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Botezul Domnului, în prezența părintelui Protopop Vasile Cozma, de către soborul de preoți invitați la eveniment și de mulțimea credincioșilor din această comunitate.

La eveniment au participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoți din Protopopiatul Buhuși, dar și din alte protopopiate, care au săvârșit alături de părintele protopop slujba Vecerniei unită cu Litia.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit despre personalitatea religios – morală a Sf. Ioan, activitatea sa de Înaintemergător al Domnului și rolul avut de Sf. Ioan în planul de mântuire al neamului omenesc, în ceea ce privește activitatea sa dinaintea botezării Mântuitorului.

În continuarea cuvântului său, părintele protopop a amintit faptul că în data de 4 ianuarie 2019 s-au împlinit patru ani de la întronizarea în demnitatea de Arhiepiscop al Romanului și Bacăului a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, îndemnând preoții și credincioșii la lecturarea articolului Înaltpreasfinției Sale „Tragedia lumii contemporane este determinată de prăpastia dintre om și Dumnezeu”, publicat în mediul on line, dar și în Ziarul Deșteptarea de Bacău, în care Înaltpreasfinția Sa face o retrospectivă a activității filantropice, administrativ – gospodărești, sociale, culturale (științifice, publicistice) și misionare desfășurată în Eparhia Romanului și Bacăului în ultimii 19 ani, precum și mesajul Înaltpreasfinției Sale adresat tinerilor, oamenilor în general, în fața înstrăinării tot mai accentuate a omului de Dumnezeu.

Tot acum, părintele protopop a apreciat și activitatea celor doi preoți slujitori de la Parohia Racova care au reușit într-o perioadă de aproape doi ani să dinamizeze viața religios – morală a comunității.

A fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale, apoi părintele paroh Cioban Ionuț și părintele Pascariu Sebastian au mulțumit tuturor celor prezenți la seara de rugăciune în cinstea Sf. Ioan Botezătorul.