Ședința preoților din Protopopiatul Sascut

27 Februarie 2014

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Pâncești – Sascut a avut loc, în ziua de 25 februarie, ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sascut.

La ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sascut, delegați din partea Centrului eparhial de la Roman au fost PC Pr. Dorel Eva-inspector eparhial și PC Pr. Gheorghe Paleu-inspector pentru patrimoniu și construcții.
Întrucât anul acesta este dedicat Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii, tema întâlnirii a fost legată tocmai de aceste două Sf. Taine. Preasfințitul Părinte Ioachim a transmis un cuvânt legat de Taina Sfintei Împărtășanii intitulat: „Sfânta Euharistie – mijloc de comuniune între Hristos şi Bisericăˮ, care a fost prezentat de pr. Inspector Gh. Paleu. Apoi, PC Pr. Ioan Arsâne de la Parohia Găiceana a prezentat referatul cu titlul:„Sf. Taină a Spovedaniei sub aspect moral-dogmatic și liturgicˮ, în care a subliniat cine este săvârșitorul tainei, cine este beneficiarul și ce efecte are această taină. Au urmat luări de cuvânt în care vorbitorii au împătășit din experiența proprie aspecte legate de Taina Sfintei Spovedanii.
Pe linie administrativă, PC Pr. Gheorghe Paleu a expus preoților câteva aspecte legate patrimoniul bisericesc și de disciplina în construcții, făcându-le cunoscute: „Metodologia etapei a II a de inventariereˮ, „Procedura de lucru în vederea construirii unui edificiu bisericesc sau a oricărei intervenții asupra acestuiaˮ și „Metodologia privind colecta pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamuluiˮ.
La final, PC Pr. protoiereu Ioan Negoiță le-a făcut cunoscute preoților noutățile editoriale de la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române, după care a reamintit preoților componența cercurilor pastorale la nivelul protoieriei, îndemnându-i la a săvârși, măcar o dată în acest an, în fiecare parohie o slujbă a Sfintei Liturghii împreună, pentru a arăta credincioșilor ce înseamnă comuniunea în Hristos prin Taina Sfintei Împărtășanii.