Ședință pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși

Joi, 19 mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Biserica „Sf. Nicolae” din Buhuși, a avut loc ședința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.

În data de 19 mai a avut loc, la Biserica „Sfântul Nicolae” din Buhuși, ședința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.

Din partea Centrului Eparhial, la această ședință, a fost prezent părintele Consilier Administrativ Alexandru Zamfir care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și a vorbit despre importanța viitorului Sinod Panortodox, care va avea loc la Academia Ortodoxă din Creta în perioada 16-27 iunie 2016, făcând referire la unitate, pace și iubire, ca elemente componente ale acestui Sinod.

În contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, părintele Ionuț Ciobanu de la Parohia Hociungi I a susținut lucrarea cu titlul „Criza de ideal și de orientare spirituală a tinerilor”, vorbind despre: rolul Bisericii, al Școlii și al Familiei în educarea copiilor, despre metodele pedagogice ce trebuiesc folosite la catedră în dialogul profesor – elev, dar și despre legătura fermă ce trebuie să existe între preot și profesorul de religie.

Lucrarea a făcut scurte referiri și la idei precum aceea de desacralizare a Europei, la cultura profană ca mijloc de definire a Europei în detrimentul moștenirii tezaurului cultural creștin și nevoia fiecărui popor creștin de a se identifica în cultură cu propria spiritualitate.

Părintele consilier Alexandru Zamfir a subliniat câteva aspecte referitoare la relația pe care atât preotul cât și profesorul de religie trebuie să o aibă cu tinerii folosind metodele de apropiere față de aceștia, de ascultare și nu în ultimul rând de recuperare spirituală.

La final, Părintele Protopop Vasile Cozma a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea și purtarea de grijă arătate față de preoții Protopopiatului Buhuși și a făcut cunoscut faptul că Ierarhul de la Roman va face parte din delegația ierarhilor  Bisericii Ortodoxe Române care, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, vor participa la lucrările Sinodului Panortodox din Creta.

(Pr. Munteanu Sorin)