Ședință administrativă, în protopopiatul Onești

Luni, 29 februarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, s-a desfășurat ședința lunară a preoților din Protopopiatul Onești.
 

             Luni, 29 febuarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Metocul Chiriarhal Oituz, s-a desfășurat ședința lunară administrativă a preoților din Protoieria Onești. Delegat din partea Centrului eparhial la această ședință a fost părintele Inspector Ilarion Mâță, directorul Centrului rezidențial pentru persoane vârstnice de la Hârja. 

              În cadrul ședinței s-au dezbătut probleme referitoare la strategia de implementar a trei proiecte sociale în parohiile protopopiatului, și anume: strategia dezvoltării serviciului de îngrijire a bătrânilor la domiciliu, păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancer și delicvența juvenilă și dependența de droguri.

             Tot în cadrul ședinței au fost prezentate preoților Concursul național "Icoana ortodoxă-lumina credinței", precum și organizarea Marșului pentru viață din data de 26 martie 2016.

             În urma numirii Părintelui Constantin Alupei în funcția de Consilier eparhial a fost desemnat ca  Protopop al Protoieriei Onești, părintele Ioan Bârgăoanu, preot paroh al Parohiei "Buna Vestire", Mănăstirea Cașin.