Ședință administrativă în Protopopiatul Buhuși

Joi, 20 septembrie 2018, în Catedrala „Sf. Nicolae” – Buhuși a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim ședința administrativă la care au participat preoții din Protopopiatul Buhuși, cântăreții bisericești și membri ai Consiliilor Parohiale de pe raza Protopopiatului Buhuși.

S-a prezentat raportul privind activitatea administrativă și pastoral – misionară, desfășurate în toate parohiile arondate protopopiatului până la începutul lunii septembrie.

La această ședință au fost prezenți părintele Consilier Ciuche Eugen și d-nul Răzvan Popovici. Părintele Consilier a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, privind buna desfășurare a ședinței de astăzi.

În partea a doua a ședinței s-au pus în discuție probleme legate de Referendumul din 6 – 7 octombrie 2018, privind modificarea art. 48, alin. 1 din Constituția României, articol care se referă la definiția familiei.

Precizăm faptul că Biserica Ortodoxă Română sprijină promovarea valorilor morale cu privire la familia creștină tradițională, iar acțiunea Referendumului din 6 – 7 octombrie a fost inițiată de Coaliția pentru familie al cărei reprezentant, d-nul Răzvan Popovici a făcut o frumoasă prezentare și a explicat celor prezenți valoarea și importanța familiei creștine tradiționale în rândul poporului binecredincios, arătând că Biserica este o instituție puternică ce apără familia în societatea contemporană.

Ședința s-a încheiat cu mulțumirile aduse de părintele Protopop Vasile Cozma celor prezenți.