Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Onești

Miercuri, 22 februarie, la sediul Protoieriei Onești a avut loc ședința administrativă a preoților din protopopiat. La această întrunire, ca delegați din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, au participat părintele Ilarion Mâță, consilier eparhial al sectorului social-filantropic și misonar și dl. Vlad Țuțurlan, referent al sectorului cultural.

În prima parte a întâlnirii, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a prezentat lucrurile administrative ce țin de buna funcționare a vieții parohiale și i-a îndemnat pe cei prezenți să se implice în activitățile social-filantropice și culturale pentru a veni în sprijinul credincioșilor. Astfel, a fost prezentat și calendarul următoarelor evenimente din Protoieria Onești.    

În cadrul întâlnirii, părintele consilier Ilarion Mâță a prezentat calendarul activităților sectorului social-filantropic și a propus spre implementare anumite proiecte ce vin în sprijinul celor aflați în nevoie. Subiectele prezentate de părintele consilier au fost:

·      proiectul eparhial „Nicio parohie fără filantropie”;

·      Campaniile umanitare pentru sprijinirea creștinilor ortodocși din Siria și Turcia și sprijinirea celor două tinere bolnave, Alexandra și Roxana;

·      Oportunitățile de finanțare pentru unitățile de cult acreditate ca furnizori de servicii sociale;

·      Campania „Donează sânge, salvează o viață”;

·      Întâlnirea preoților pensionari;

·      „Luna pentru viață”

În ultima parte a întâlnirii, dl. Vlad Țuțurlan a expus conceptul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, oferindu-le preoților care se înscriu în concurs un model de 3 activități ce pot fi implementate de către grupurile catehetice parohiale. Totodată, au fost prezentate și perspectivele departamentului de tineret al Arhiepiscopiei, evidențiindu-se importanța și nevoia activităților cu tinerii în contextul lumii contemporane.

Ședința a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către Protoieria Onești.