Ședința administrativă a preoților din Protoieria Sascut

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 18 septembrie, la Biserica “Sf. Ier. Nicolae și Sf. Români”-Sascut Sat a avut loc ședința administrativă a preoților din cuprinsul Protopopiatului Sascut.

Ziua a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către un sobor de preoți sub protia preacucernicului părinte protopop Alexandru Grigoraș, răspunsurile la strană fiind date de preoți, membri ai Corului “Sf. Antipa de la Calapodești” al Protoieriei Sascut.

Delegatul Ierarhului la întâlnirea de astăzi a fost părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, care a transmis arhiereasca binecuvântare celor prezenți și alături de părintele protoiereu le-a oferit preoților diferite sfaturi și îndemnuri folositoare de ordin administrativ, cultural - catehetic și pastoral - duhovnicesc.

Unul dintre subiectele principale a fost înființarea Școlii de Arte Bisericești în cadrul Protoieriei Sascut, cursuri care vor avea două destinații: cursuri pentru cântăreții din parohii, dar și cursuri de muzică pentru copii și adulți (bărbați și femei) care dau dovadă de talent muzical.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru