Ședința administrativ-tematică în Protopopiatul Roman

Miercuri, 5 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”, din localitatea Cotu-Vameș, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Roman.

Ședința a fost deschisă de părintele protopop Dan-Alexandru Antoce, care a urat bun venit preoților și a prezentat programul întâlnirii. Delegat din partea Centrului Eparhial a participat părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ, care a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea ierarhului.

Cu această ocazie, în contextul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, închinat sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, părintele Mihai Macovei, preot paroh al Parohiei Bărcu, a susținut prelegerea intitulată Aspecte practice ale rugăciunii în viața creștinilor, în care a subliniat, din perspectiva duhovnicului, importanța formelor de manifestare a rugăciunii în viața creștinului. Ulterior, preoții au discutat pe marginea subiectului prezentat, nuanțând anumite aspecte importate.

În a doua parte a ședinței au fost discutate aspecte administrative din viața Bisericii și au fost aduse diverse comunicări.

În încheierea ședinței părintele protopop a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru grija părintească manifestată de fiecare dată, părintelui consilier pentru intervențiile făcute și gazdelor, părintelui dr. Sînică Palade și părintelui Vasile Iancu, pentru cadrul primitor în care s-a desfășurat această ședință tematică a preoților romașcani.

pr. Bogdan Palcău