Ședință administrativ-tematică la Protopopiatul Moinești

Joi, 20 iunie 2024, la Protopopiatul Moinești, în sala de ședințe ,, Episcop Melchisedec Ștefănescu”, a avut loc ședința trimestrială a preoților moineșteni. 

Întâlnirea a fost moderată de către părintele protoiereu Costel Mareș, având alături pe reprezentantul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, părintele Alexandru Zamfir, consilier eparhial al Sectorului administrativ-bisericesc.

După rugăciunea de început, a fost transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, iar apoi preoții prezenți au asistat la conferința cu titlul: „Lucrarea pastorală a Bisericii și a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor” – susținută de părintele Dorel Pavăl de la Parohia Rățeni.

În continuare, părintele protopop Costel Mareș a adus în discuție diverse proiecte cultural-pastorale, catehetice și administrative, planuri ce se vor concretiza pe parcursul acestui an. 

Cel mai important moment va fi desfășurarea „Zilelor cultural-duhovnicești” ale Protoieriei Moineşti, în perioada 1-17 septembrie 2024, care vor cuprinde: - Aducerea moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni în Protopopiatul Moinești; Lansarea proiectului „Centrul social-medical „Sfinții Martiri Brâncoveni”; Sfințirea capelei „Sfinții Martiri Brâncoveni”; Campionatul de șah – „Cupa Sfântul Nicolae”; Campionatul de fotbal – „Cupa Sfântul Apostol Andrei”; Concert de pricesne; Caravana medicală și Conferința „Taina suferinței”. 

Toate aceste evenimente se vor desfășura cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.