Seară de rugăciune în Parohia Bogdănești, din Protoieria Onești

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și al „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, în seara zilei de joi, 4 aprilie, sub protia părintelui protopop Nicolae Zaharia, preoții din parohiile de pe Valea Oituzului au săvârșit Taina Sfântului Maslu la biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Parohia Bogdănești, Protopopiatul Onești.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor la sfârșitul slujbei, părintele protoiereu a subliniat importanța tainei pentru sănătatea sufletească și trupească, dar și pentru liniștea din cadrul familiei, între soți, părinți și copii, arătând faptul că pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu sunt daruri duhovnicești ce se revarsă peste toți cei care aleargă cu credință la Sfânta Biserică, ca la un spital de vindecare. 

Părintele paroh Ciprian Purice a mulțumit credincioșilor și preoților prezenți pentru împreuna slujire și a oferit părintelui protopop o icoană, ca semn al prețuirii.

La final, preoții Cercului pastoral „Ierarh Partenie Ciopron” s-au întâlnit în cadrul unei ședințe în care s-au discutat diferite probleme administrative și pastoral-misionare și în care a fost reales, ca șef de cerc pastoral, părintele Simion Purice, paroh al Parohiei Grozești-Oituz. De asemenea, s-a stabilit ca Taina Sfântului Maslu de obște să fie săvârșită în sobor în acest post în toate parohiile de pe Valea Oituzului.

(Pr. Bogdan Ionel Piștea)