Școală de vară pentru 60 de copii, la Parohia „Învierea Domnului” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Învierea Domnului” din Bacău, după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost derulată Școala de vară pentru un număr de 60 de copii care timp de câteva zile s-au bucurat alături de preoții parohiei de activități de suflet, dedicate lor, spre devenirea civică, socială și duhovnicească a acestora. 

Școala a debutat cu venirea voluntarilor A.S.C.O.R. Bacău care au animat împreună cu toți voluntarii și partenerii implicați activitățile tinerilor. Locațiile unde au fost susținute atelierele au fost diverse, acestea fiind spațiul generos al ansamblului eclesial, precum și curtea Școlii Gimnaziale „Ion Luca” din Bacău. 

Alături de activitățile sociale, educaționale, recreative, duhovnicești, catehetice și sportive, preoții parohiei au pregătit copiilor și o excursie la Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău. Acolo cei mici au beneficiat de un tur complet al instituției, iar la final au putut vedea îndeaproape un aparat de zbor, precum și autospecialele din garaj, primind explicații pentru fiecare curiozitate a lor. 

În activitățile de final, în proximitatea sfântului lăcaș a fost organizat un mic festival culinar, acolo unde copii și părinți, preoți și fii duhovnicești au putut lua parte la o experiență gastronomică inedită cu ajutorul prietenilor comunității, echipa Jessybell. Evident, nu au lipsit mult așteptatele dulciuri ori baloane împletite în diferite forme spre amuzamentul și distracția copiilor. 

La finalul acestor zile, părintele Ionuț Avram, parohul bisericii, a unit toți copiii în același gând, slujind pentru ei Sfânta Liturghie. Cu acest prilej toți cei care au luat parte la activitățile școlii de vară au primit Sfânta Împărtășanie, părintele explicându-le că orice comuniune începe și se desăvârșește în comuniunea cu Hristos. 

Activitățile dedicate tinerilor nu sunt la prima ediție în cadrul acestei comunități parohiale și cu siguranță nici la ultima. Până anul viitor, atunci când va exista o următoare ediție, preoții bisericii închinate „Învierii Domnului” vor continua cu regularitate activitățile care vin în sprijinul sufletesc al tinerilor, ca prin aceasta cu toții să Îl poată cunoaște pe Hristos ca un prieten și confident al lor.