Școală de vara în Parohia Văleni

03 August 2015

Cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de 03 august 2015 au debutat cursurile Școlii de vară pentru copiii din Parohia Văleni, Protopopiatul Roman.

 

La acest proiect educativ  participă  40 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, care timp de două săptămâni  vor învăţa prin activități recreative cât de importantă pentru viața omului este cunoaşterea lui Dumnezeu. Obiectivele acestor activități de tipul școală de vară sunt: stimularea comunicării interpersonale, toleranţa religioasă, dezvoltarea creativităţii și a imaginaţei, dezvoltarea capacităţii de a accepta noi provocări pentru viaţă etc.
În prima zi a Școlii de vară, toţi cursanţii au participat la o slujbă de binecuvântare, apoi au ascultat cuvântul de deschidere rostit de părintele protopop Dragoş Munteanu, care le-a vorbit despre importanța petrecerii cu folos a timpului pe care îl oferă perioada vacanței și şi-a manifestat bucuria de a fi prezent în mijlocul lor.
La rândul său, preotul Paroh Ouatu Gheorghe a trecut în revistă pe scurt cele mai importante evenimente din istoria Bisericii din Văleni, care anul acesta comemorează împlinirea a 500 de ani de la prima atestare documentară.
A urmat apoi o vizită la muzeul de istorie şi etnografie amenajat în turnul clopotniţă unde, de asemenea, copii au putut să vadă concret mărturii ale trecutului comunităţii din care fac parte.
Activităţile au continuat cu o vizită în parcul dendrologic, unul dintre cele mai vechi din ţară, cu specii de arbori unicat care au stârnit admirația tuturor. Aici ei au avut posibilitatea să afle lucruri inedite, să adreseze întrebări, să se joace și să se cunoască.
La orele amiezii au mers cu toţii în sala  pusă la dispoziţie de Primărie, unde au vizionat un film documentar despre viaţa şi activitatea Părintelui Arsenie Boca, discutând apoi pe marginea acestuia şi însuşindu-şi invăţături duhovniceşti.