Școală de vară în Parohia ,,Sf. M. Mc. Gheorghe ”– Bașta

     Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 14-18  august, în Parohia Bașta, din Protopopiatul Roman, s-a desfășurat Școala de vară „Lăsați copiii să vină la Mine”.

Prima dintre cele cinci zile a fost marcată de o activitate comună cu parohiile Icușești și Bătrânești din același Protopopiat, care au participat cu un număr de 30 de copii. Aceasta s-a concentrat pe jocuri și exerciții de team building care să îi apropie pe cei mici. Ziua s-a încheiat cu premierea participanților din fiecare parohie.

A doua zi a fost dedicată cinematografiei, copiii bucurându-se de vizionarea unui film animat la finele căruia, realizându-se o serie de dezbateri, au fost trase mai multe concluzii. Cea de-a treia zi a fost animată de prezența echipei ABC Party, care i-a încântat pe cei mici cu activități specifice. După aceea, un reprezentant al Secției de Poliție Secuieni a prezentat care sunt principalele lucruri pe care copiii le pot face în diverse situații neprevăzute. În cele din urmă au avut bucuria de a face cunoștință cu o autospecială de poliție și au aflat lucrurile deosebite pe care acestea le poate face. Ziua a patra a fost dedicată unei excursii în Municipiul Roman, la Detașamentul de Pompieri. După ce au vizitat unitatea, copiilor le-a fost prezentat echipamentul salvatorilor, dar și autospecialele cu care aceștia intervin de fiecare dată.

Școala de vară s-a încheiat în seara zilei a cincea, când atât copiii, cât și părinții, au participat la un foc de tabără. Părintele paroh George Daniel Micu a evidențiat activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară, exprimându-și dorința ca toate acestea să devină o tradiție în această parohie.