Școală de vară în Parohia Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 19 – 23 august 2019, la Parohia Racova din Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat a III-a ediție a proiectului cultural – catehetic „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

La activitățile desfășurate anul acesta au participat 55 de copii, începând cu grupele de grădiniță până la clasa a VIII-a, fiind coordonați de părintele paroh Ciobanu Ionuț și părintele Pascariu Sebastian, colaboratori fiind dna învățător Ana Focșa și voluntari din rândul părinților și studenți.

Programul școlii de vară a debutat cu slujba de binecuvântare și a avut diferite ateliere: catehetice, culturale, recreative, pictură, gospodărești etc.

În cadrul atelierelor desfășurate, copiii au învățat să lucreze în echipă, să se ajute reciproc, să respecte mediul înconjurător, aportul lor fiind de un real folos. În acest sens au curățat curtea bisericii și cimitirul, după care copiii au desenat pe asfalt cum și-ar dori ei să arate satul românesc.

O altă activitate desfășurată s-a numit „Să ne cunoaștem împrejurimile”, fapt pentru care a fost organizată o drumeție la pădurea Runcului din vecinătatea satului Racova.

În a patra zi a școlii de vară a fost săvârșită Sfânta Liturghie în cadrul căreia toți copiii au primit Sfânta Împărtășanie, iar la finalul zilei s-a prezentat o cateheză despre școala românească.

Școala de vară s-a încheiat cu o excursie la Castelul Ghica din Dofteana, la Salina Trotuș din Târgu Ocna și la Slănic Moldova.

Mulțumiri copiilor pentru participare la proiect și colaboratorilor care s-au implicat și au ajutat la buna desfășurare a activităților.

(pr. Ciobanu Ionuț)