"Școala de vară", în Parohia Prădaiș din Protoieria Sascut

23 Iunie 2018

Cu arhiereasca binecuvântare a Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin purtarea de grijă a PC.Pr. Protoiereu Negoiță Ioan, Parohia  Prădaiș din comuna Huruiești, jud. Bacău, a organizat pe parcursul săptamânii 18-22 iunie 2018, proiectul Școala de vară, intitulat: "Vacanță în tinda bisericii".

Programul educațional, care reafirmă necesitatea conlucrării dintre biserică, școală, familie și autorități locale, s-a desfășurat la inițiativa Pr.prof. Păunoiu Constantin, în colaborare cu cadrele didactice de la Școala Gimnazială Huruiești, la care s-au alăturat ca voluntari, elevi de liceu și studenți din localitate.

Astfel, aproximativ 50 de copii, au participat zilnic timp de 5-6 ore la activități educative și recreative, menite să-i ajute să-și dezvolte abilitățile practice, comunicaționale și de socializare. Aceștia au fost împărțiți pe grupe, pe categorii de vârstă și au participat în funcție de orarul zilei la desfășurarea programelor: sportive, jocuri de echipă, la ateliere de pictură, creație, precum și la o serie de activități de catehizare, ansamblu și meșteșuguri , în cadrul cărora s-au realizat diferite obiecte din materiale reciclabile și obiecte tradiționale.

Totodată, legat de sărbătoarea Centenarului, a comemorării făuritorilor "Marii Uniri de la 1918" elevii și profesorii au pregătit un moment cultural-artistic, cu scenete, cântece patriotice, poezii și dansuri  populare, în amintirea eroilor noștri. Pe parcursul desfășurării programului a fost organizat un pelerinaj tematic la Mănăstirea "Sfântul Antipa de la Calapodești", din comuna Dealu Morii.

Primarul comunei, Zăbrăuțanu Ioan și Consiliul Local Huruiești au pus la dispoziție toate rechizitele necesare atelierelor de creație și au oferit participanților câte o masă pe zi. Săptămâna s-a încheiat cu o expoziție a lucrărilor realizate și cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost oferite diplome de participare și certificate de voluntariat.

(Pr Albu Gabriel)