Școala de Vară în Parohia Parava

14 Iulie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 13 iulie 2015, au început cursurile Școlii de vară din parohia Parava, protopopiatul Sascut.

Acestea se vor desfășura în perioada 13-23 iulie, având multiple ateliere tematice: sport, pictură, dans modern și popular, muzică, meșteșugărit, gastronomie, lectură.
Scopul organizării tuturor activităților este unul comun: reducerea riscului de abandon școlar prin sporirea gradului de interes pentru activitățile extracurriculare, precum și prin stimularea încrederii în forțele proprii.
Modalitatea principală de lucru va fi interacțiunea dintre copii, numeroși liceeni din Parava și Bacău numărându-se în rândul voluntarilor. Aceștia organizează și desfășoară activitățile sub coordonarea preotului paroh Abageru Constantin și a doamnei profesoare Abageru Elena.
Elevii voluntari din Bacău provin de la Colegiul Național „Gh. Vrănceanu“ și de la Școala Gimnazială „Dr. Al. Șafran“, ei manifestându-și dragostea de a-și împărtăși cunoștințele cu cei mai mici.
„Creativitatea, bucuria și încrederea în sine vor fi cuvintele-cheie în jurul cărora vor gravita toate etapele cursurilor, cu speranța comună a participanților că ele vor constitui amintiri care vor genera noi și interesante inițiative spiritual-comunitare”, a declarat părintele Abageru.