Şcoala de vară în Parohia Goioasa

Cu binecuvântarea „Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi al Bacăului, în perioada 10 iulie-14 iulie 2023, în Parohia Goioasa, Protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat cea de-a cincea ediție a Şcolii de vară „Copilărie și joc cu parfum de vară în tinda Bisericii”, sub coordonarea pr. paroh Constantin Motoca, la care au participat 65 de copii.

 

Fiecare zi a debutat cu rugăciuni de binecuvântare și a continuat cu cateheze şi multiple activităţi creative, educative, sportive, de dezvoltare personală şi religioasă. La realizarea activităţilor amintite au contribuit cadre didactice şi voluntari din rândul tinerilor din parohie: director Virginia Merluşcă, prof. Alexandra Gondoş, prof. Mădălina Anăstăsoaie, prof. Bobeică Claudiu, prof. Apetrei Mida, prof. Elena Anăstăsoaie, prof. Petroiu Angela,  prof. Ababei Ionela, prof.Violeta Papară, prof. Despa Mariana.

Copiii au participat cu entuziasm la activitățile realizate atât în aer liber, cât și la activitățile realizate  în tinda  bisericii.

În ziua de joi a săptămânii au participat la excursia organizată la Piatra Neamț, având astfel prilejul de a cunoaște atât zona turistică, dar și bucuria de a socializa, de a se relaxa și de a călători în istoria și tradițiile fascinante ale regiunii. Itinerariul duhovnicesc a constituit o oportunitate de a cunoaște așezămintele monahale (Mănăstirea Tazlău, Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Pângărați), dar și de zidire sufletească și de întărire duhovnicească. 

În cea de-a cincea zi a școlii de vară, copiii s-au bucurat de prezența maicii Paisia de la Mănăstirea Diaconești, care a prezentat istoria locului natal, descoperindu-le astfel strămoşii și îndemnându-i să își asume responsabilitatea de a face cunoscut, mai departe, adevărul istoric. 

Activităţile s-au încheiat duminică, 16 iulie. În cadrul Sfintei Liturghii, copiii au primit Taina Sfintei Împărtășanii și au fost răsplătiți cu diplome, medalii și daruri pregătite prin bunăvoința domnului Nicu Cernea.

Pr. Constantin Motoca